Dr ASSUNTA CAROLINA A/P ANTONYSAMY

PhD (Educational Linguistics) ;
M.Ed (TESL) ;
B.Ed (TESL) ;
Sijil Perguruan Asas (PSR – PI)

Kepakaran
Teaching Methodologies ; Action Research ; TESL

Penulisan
1. JURNAL PENYELIDIKAN TINDAKAN 2012 : Reading with a “writer’s eye” for writing with a “reader’s eye”. Jurnal penyelidikan tindakan Inst. Pendidikan Guru Kampus Ilmu Khas, Jilid II: 2012.
2. TEMPAWAN 2014 : Reading with a “Writer’s Eye” (Part 2) : Learning Through the Fable Genre 3. BULETIN 2014 Bil 1 : “”Mediation and the MediationalRole of English Teachers”” 4. BULETIN 2014 Bil 2 : Learning as Belonging”

Pembentangan
Telah menyampaikan 2 kertas berkaitan KBAT dalam Persidangan Perkembangan KBAT peringkat kebangsaan Melahirkan Generasi Berpemikiran Kritis dan Kreatif anjuran Lembaga Peperiksaan:
(a) Mediataing HOTS: A snapshot of Pre-Service Teachers Teaching Collective Nouns
(b) Kemahiran Berfikir Aras Tinggi: Modeling Komuniti Akademik di Inst Peng Guru